Det er så let at få eleverne til at producere videoer, og jeg glæder mig til det nye skoleår hvor jeg virkelig vil prøve det af meget mere. Et par gode tips til hvordan du gør rent teknisk, kommer her.
– Brug mobilen til at optage. Lyden på i hvert fald de nyeste iPhones er ok. Fidusen er her også at du kan sende filmen direkte til Youtube.
– Få skolen til at investere i et kamera der optager i MP4-format så data ikke fylder mere end det er til at håndtere på computeren.
– Tænk over autenticitet i modtagergruppen. Der er måske ikke så meget grund til at lave film bare for at lave film hvis ingen alligevel skal se dem. Få dem ud!
– I kan redigere jeres film direkte i Youtube (under ‘mine videoer’ og ‘videoredigeringsværktøjer’)

Og så et par ideer til brugen:

  1. En kollega har lige kørt et forløb om kortfilm. Det er jo oplagt at slutte et sådant forløb af med at få eleverne til selv at lave små film hvor de tænker over virkemidler og storyline. Følg op med præsentationer eller skriftlige analyser af filmene.
  2. Lav grammatikbøger. Del klassen ind i mindre grupper, og bed dem hver lave en film om et grammatisk emne. Lad jer evt. inspirere af ‘In plain English’-videoerne fra Youtube (Google it!).
  3. Der bliver snart valg. Lav et samarbejde med samfundsfag, og få eleverne til at lave valgvideoer. Elever der har mindre lyst til at stå foran et kamera eller hellere vil noget andet, kan alternativt lave en blog hvor de leger journalister og skriver om valget – find det perfekte forløb til en sådan blog i Andreas Hansens Bliv journalist på 7 timer
  4. Eller få eleverne til at lave deres egne små nyhedsindslag i bedste Buck Hollywood-stil. Dette kan selvfølgelig ske i forbindelse med et medieforløb.

Find selv på flere – og post dem her som kommentarer. Collaboration, collaboration, collaboration!

EP